Èxit de participació a la primera sessió del curs Gestió energètica municipal en el marc del Pacte d’alcaldes
01 febr. 2012
La Diputació de Girona està acreditada com a coordinador territorial del Pacte i ha aconseguit arribar ja a quinze municipis adherits al Pacte
Prop de seixanta participants han assistit aquest matí a la Casa de Cultura de Girona a la primera de les quatre sessions que formen el curs Gestió energètica municipal en el marc del Pacte d’alcaldes. Martí Pujals i Pere Giró, secretari tècnic i Vicepresident del CILMA respectivament han inaugurat la sessió. Ambdós han destacat la tasca que s’està fent des de la Diputació, amb l’assistència i presentació als consells d’alcaldes de tota la província. Aquest fet ha aconseguit en els últims dies un augment important d’adhesions al Pacte.Així, si fins ara es comptava amb tres úniques adhesions a les comarques gironines (Girona, Figueres i Ordis) a data d’avui es té el compromís ja amb quinze municipis que han signat el Pacte d’alcaldes (Albanyà, Arbúcies, Bolvir, La Vall d’en Bas, Llívia, Molló, Navata, Parlavà, Planoles, Riudarenes, Rupià, Setcases i Tossa de Mar). Per ajudar en aquesta tasca, la Diputació i el CILMA estan elaborant un inventari d’emissions així com la metodologia per a l’elaboració dels PAES a la demarcació.
En aquesta primera sessió, Davide Strangis, coordinador de projectes del Secretariat Permanent de l’Arc Llatí ha exposat les principals característiques del projecte Pacte d’alcaldes. També s’han pogut conèixer les experiències de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Celoni o la demarcació de Girona, a més d’introduir aspectes del sistema energètic actual com ara les tarifes elèctriques o les opcions pel que fa a contractació i venda d’energia.
En les properes sessions, que se celebraran els dimecres 8, 15 i 22 de febrer de 9 a 14h (el dimecres 15, també de 15:30 a 18h) a la Casa de Cultura de Girona, es parlarà sobre l’eficiència energètica; l’energia renovable; i s’exposaran els mecanismes per implantar accions d’eficiència energètica i energies renovables a través de partenariat públic- privat. Recordar que després de cada sessió es podrà trobar la documentació al web del CILMA: www.cilma.cat
El curs està organitzat per la Diputació de Girona i el Consell d’iniciatives locals per al medi ambient de les comarques gironines i hi col·laboren la Xarxa de ciutats i pobles per a la Sostenibilitat i CTM, centre tecnològic.
Adjuntem:
. imatge de la sessió
. imatge de la inauguració del curs