Rusc de vespes asiàtiques

Sessió informativa sobre el funcionament de l’aplicació SITMUN – Vespa Asiàtica als ens locals Catalunya

L’arribada de la vespa asiàtica (Vespa velutina) i la seva progressiva expansió pel territori està generant una repercussió creixent a nivell local. És per això que la Diputació de Girona va considerar necessari establir un espai de trobada entre ajuntaments com a marc de treball per definir una millor gestió de la problemàtica. En conseqüència, es va constituir el 2018 una taula tècnica d’administracions locals per a la gestió de la vespa asiàtica a la demarcació de Girona, formada per tècnics municipals i comarcals que tenien experiència, tècnics de parcs naturals, tècnics de Dipsalut i de Diputació de Girona.
La taula tècnica d’administracions locals va elaborar uns criteris orientadors per a la gestió local de la vespa asiàtica (protocol de gestió local) que va posar a disposició del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya. També per conèixer millor la distribució de la vespa i la seva gestió es va proposar aprofitar les oportunitats que ofereix el SITMUN (Sistema d’Informació Territorial Municipal), per establir un sistema d’informació sobre la vespa asiàtica que pugui ser d’ús i utilitat per a tots els ajuntaments de Catalunya interessats.
Fruit del treball col·laboratiu entre les diputacions de Girona i Barcelona i amb el vistiplau del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya, es compta ja amb l’aplicació “SITMUN – Vespa asiàtica”.
Per tot això, s’ha organitzat una sessió informativa en línia (webinar) el divendres 13 de novembre, de 10h a 12h, a càrrec de les tècniques del SITMUN de Diputació de Girona i Diputació de Barcelona. L’objectiu és conèixer les característiques i funcionalitats de l’aplicació “SITMUN – Vespa asiàtica”. Els destinataris són principalment els tècnics de les diferents administracions locals de Catalunya.

Date

13|11|20
Expired!

Time

10:00 - 12:00
Category

Publica un comentari