Dia Mundial de la Salut

El Dia Mundial de la Salut se celebra el 7 d’abril per commemorar l’aniversari de la creació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1948. Cada any se centra en un tema diferent, d’abast mundial, que afecta la salut.

Enguany, amb el lema “El nostre planeta, la nostra salut”, la campanya destaca la necessitat d’implementar mesures urgents per aturar la crisi climàtica, que suposa una greu amenaça per a la salut de les persones.

L’OMS alerta que cada any més de 13 milions de persones arreu del món moren per causes ambientals evitables i difon altres dades rellevants per despertar consciències:

  • La contaminació de l’aire provoca la mort de 13 persones cada minut, per malalties com ara les cardiovasculars, l’ictus i el càncer de pulmó.
  • El canvi climàtic causa malalties com el càncer, l’asma, les malalties cardíaques i les malalties transmeses per mosquits, com ara el dengue.
  • L’augment de les temperatures i les inundacions produïdes pel canvi climàtic posaran 2 mil milions de persones en risc de contraure dengue.
  • L’aigua contaminada i el sanejament deficient és responsable de la mort anual de 829.000 persones per malalties diarreiques.
  • A més de causar la mort de més de 8 milions de persones l’any i esdevenir un factor de risc important per al càncer, les malalties cardíaques i les respiratòries, el tabac suposa la tala de 600 milions d’arbres per fabricar 6 bilions de cigarretes l’any, fet que perjudica la qualitat de l’aire que respirem.

Aquests missatges posen de manifest que la crisi climàtica és també una crisi sanitària i per fer-hi front és necessari aplicar accions legislatives i reformes corporatives, així com oferir suport i incentius perquè les persones puguin prendre decisions saludables. Cal, per tant, crear societats del benestar sostenibles i compromeses amb la salut de les persones sense posar en risc la salut del planeta.

Date

07|04|22
Expired!

Time

All Day

Publica un comentari