Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll

El Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll (INAD) va ser establert pel Centre d’Audició i Comunicació (CHC) per conscienciar sobre els efectes nocius del soroll sobre l’audició, la salut i la qualitat de vida.

Els participants ho celebren planificant activitats a les seves comunitats locals que tracten els problemes de soroll més urgents. Per a alguns, això implica organitzar proves auditives o tallers de protecció auditiva, guardar un minut de silenci a les 14:15 o fer un concurs de pòsters a les escoles per fomentar pràctiques auditives saludables. Altres advoquen per canvis en la legislació o promouen la tecnologia que pot fer que el món sigui una mica més tranquil. Cada cop més, els participants de l’INAD presten la seva veu a través dels missatges de les xarxes socials.

Per què ens importa tant el soroll no desitjat? A curt termini, el soroll provoca estrès (un fet ben establert), i l’estrès és perillós per a la nostra salut. A llarg termini, el soroll causa pèrdua auditiva, i la pèrdua auditiva en si mateixa és perjudicial per a la nostra salut i benestar. Un nombre creixent d’investigacions vincula la pèrdua auditiva amb l’aïllament social, la depressió, un augment del risc de caigudes i fins i tot l’aparició de la malaltia d’Alzheimer i altres demències.

Date

27|04|22
Expired!

Time

All Day

Publica un comentari