Juguem? Curs de gamificació a l’educació ambiental

Aquest curs està destinat a persones educadores ambientals, formadores, docents i altres agents de canvi, per a obtenir eines i recursos per a acompanyar en el procés d’aprenentatge i de transformació comunitària, capacitant per a una presa de decisions orientades a l’acció, dissenyant recursos i/o portant a terme activitats d’educació ambiental, fent ús d’eines pedagògiques basades en principis de sostenibilitat. Es realitzarà els dissabtes 14, 21 i 28 de maig, i 11 de juny de 2022, de 9 a 14 h.

On?

Aula Ambiental Bosc Turull Passeig Turull 2, 08023 Barcelona

Durada: 25 hores (20 h presencials + 5 h de treball autònom)

Cost: Aquesta és una formació 100% subvencionada amb el suport del Servei d’Educació Ambiental del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de la Generalitat de Catalunya.

Objectius

En acabar el curs-taller, les persones participants seran capaces de:

  • Dissenyar una acció formativa i interactiva basada en la gamificació.
  • Aplicar l’acció formativa en un context d’ensenyament-aprenentatge real.
  • Adoptar el rol de docent i estudiant en activitats gamificades 
  • Adaptar el procés d’ensenyament-aprenentatge a diferents perfils d’alumnat/persones jugadores
  • Vivenciar els dubtes i els diferents perfils d’aprenentatge de l’alumnat davant una classe
  • Reflexionar sobre les pròpies característiques com a docent, que permetin situar-se amb èxit davant diferents perfils de joc.

Metodologia prevista

Aquest taller funciona com un meta-taller, ja que es mostrarà què és la gamificació al mateix temps que les classes seran gamificades. És a dir, des del primer moment totes les persones participants podran experimentar com se sentiria el seu alumnat si una classe contingués serious games. Durant la resta del curs es faran servir jocs de preguntes i respostes (quiz), eines informàtiques, jocs de taula i diferents sistemes de participació grupal basats en la gamificació. Al final del taller totes les participants disposaran d’un material real que podran aplicar a les seves respectives assignatures.

Encara que la majoria de les activitats proposades es faran a classe, aquest taller exigeix ​​que les participants desenvolupin una activitat gamificada pensada per ser aplicada dins de les seves assignatures. Això requereix treball autònom amb una dedicació aproximada de cinc hores. Per altra banda, rebran assessorament pedagògic per a la realització del projecte.

 

 

MÉS INFORMACIÓ

INSCRIPCIONS

 

Date

14|05|22
Expired!

Time

9:00 - 14:00
Category

Organizer

Societat Catalana d'Educació Ambiental

Publica un comentari