Animeu-vos a participar a la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus !

La tercera edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es celebrarà del 19 al 27 de novembre de 2011 amb la participació d’escoles, administracions, associacions i empreses de més de 30 regions en 24 països d’Europa amb activitats de comunicació i sensibilització sobre la prevenció de residus.

Aquelles iniciatives més innovadores, adaptables i sensibilitzadores es distingiran, com cada any, amb el Premi Europeu de la Prevenció de Residus.

L’ARC participa com a soci en el projecte de la Setmana que compta amb el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i té com a objectiu sensibilitzar vers la prevenció de residus amb el foment d’accions de comunicació adreçades a la ciutadania, a les empreses, a les institucions públiques i als centres escolars, entre d’altres.

Els ens locals que decideixin participar hauran d’organitzar una acció entre el 19 i el 27 de novembre de 2011. Aquesta acció pot adoptar diverses formes: des d’un projecte de gestió interna per reduir un flux de residus (paper, envasos, aliments, llibres…) a l’organització de tallers de reutilització, una conferència sobre hàbits de consum responsable, una fira d’obradors i reparadors del barri, un mercat d’intercanvi, una degustació d’aliments amb menys embalatge, un concurs d’idees entre els ciutadans o els treballadors públics, un tast d’aigües o bé sumar-se a la nova campanya del «Dia sense paper».

Les activitats de la Setmana poden anar destinades al gran públic, als nens i nenes, a les famílies, a la gent gran, als treballadors públics o als comerciants… Totes són vàlides!

És una oportunitat única per valorar les iniciatives existents o iniciar una nova acció a llarg termini per reduir els residus. També permet compartir i intercanviar experiències i col·laborar en la creació de nous recursos.

Inscripcions

Si l’ens local decideix a fer una activitat, primer s’ha d’inscriure abans del 4 de novembre de 2011 mitjançant el formulari d’inscripció que es troba en el web de la campanya. L’ARC validarà l’activitat segons s’adequiï a una activitat de prevenció. Un cop es valida, s’envia un correu-e d’accés on l’ens local podrà accedir als materials i eines específiques creades per la campanya. En definitiva, l’ARC ofereix orientació i un seguit de recursos des de les fitxes temàtiques fins a idees d’activitats per encoratjar totes les organitzacions a participar.

Per a més informació:

Informació complementària, recursos comunicatius (vídeos, fitxes,…) i inscripcions a: www.arc.cat/setmanaprevencio2011

Presentacions del seminari de preparació de la Setmana celebrat el passat 27 de setembre de 2011 a Girona

Publica un comentari