Copa del Clima: Una competició online que t’ajuda a estalviar energia i diners, i a més pots guanyar premis

La Copa del Clima dels Ciutadans Europeus és una competició, dins del programa europeu Intelligent Energy Europe, en la que els usuaris domèstics de diferents països participen per aconseguir un consum més eficient d’energia i reduir les emissions de CO2.

Fins al proper mes d’abril de 2012, es pot participar en aquesta competició que té com a principal objectiu conscienciar i sensibilitzar a la població sobre la importància de l’estalvi energètic en l’àmbit domèstic. Qualsevol família pot sumar-se a aquesta competició, que es realitza a través del portal web http://cat.theclimatecup.eu.

Com participar en la competició?

Per participar cal que et registris a la competició en el portal, i a continuació introdueixis les dades que el programa et sol·licita, i que són necessàries per calcular el teu potencial d’estalvi. Un cop registrat, cal que entris almenys 4 dades del teu consum energètic; electricitat, gas o altres sistemes d’escalfament, per poder participar. Pots entrar la lectura dels teus comptadors cada 15 dies, i la informació de les teves factures tant d’anys anteriors com de l’any en curs, d’aquesta manera podràs visualitzar a l’eina la teva tendència de consum mes a mes en relació a mesos i anys anteriors. A més dades més opcions de ser el guanyador català.

Què cal fer per guanyar?

Per optar a ser l’Estalviador Energètic de l’Any de tota Catalunya i guanyar 2000 euros en premis d’eficiència energètica, i anar a la Gala de premis a Brussel·les, cal que intentis reduir al màxim el teu consum energètic en vers anys anteriors.

Catalunya 4rt al rànquing europeu

Per Espanya, participen Catalunya i Castellà i Lleó, competint entre sí, i amb la resta de països participants per la Copa del Clima. Cal aconseguir el major nombre de participants per Catalunya, convida a participar als teus amics, familiars i veïns, i així, podrem optar a ser la regió més estalviadora energèticament d’Europa. Avui anem en quarta posició!

Com reduir?

Durant tota la competició trobaràs en el portal, al Facebook, al Twitter i al canal Youtube, consells útils, solucions pràctiques i informació que t’ajudi a reduir el teu consum energètic, i a més pots contactar amb el soci europeu que gestiona la competició a Catalunya, l’entitat no lucrativa Ecoserveis a catalunya@theclimatecup.eu.

Per més informació pots contactar a Ecoserveis: 902 88 46 39 

Font: Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Publica un comentari