Centre de Suport a les Ordenances Solars (CSOS)

Com a novetat l’ordenança solar és una nova via d’implantació d’aquesta energia i en tant que nova té molt camí per evolucionar. Entre les institucions es fan accions similars però no idèntiques i per tant l’intercanvi d’informació i experiències pot reduir el temps d’aprenentatge. En aquests moments hi ha un mercat solar en creixement que s’ha de potenciar. Amb un centre on s’agrupin aquests interessos, les administracions podran tractar, sense dedicar-hi més recursos, línies d’actuació sense especialitzar-se.

En aquest sentit, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i 22 municipis catalans han decidit crear un consorci públic amb el nom de Centre de Suport a les Ordenances Solars (CSOS), amb la participació també de les entitats locals: la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, el CILMA, l’ACM, la FMC, entre d’altres.

L’objectiu del CSOS és donar suport jurídic, administratiu i tècnic a tots aquells municipis que ja disposen o en tot cas volen crear ordenances municipals per a la implantació de l’energia solar tèrmica.

La dotació inicial pressupostària del projecte en que es compta és de 65.500 €, a càrrec de l’ICAEN, per assumir les despeses derivades de la constitució, la gestió i l’operativa del consorci i de les derivades de les accions inicials.

Publica un comentari