Campanya Catalunya Lliure de Bosses de Plàstic 2008

La Fundació Privada Catalana per a la Prevenció dels Residus i Consum Responsable (FPRC) inicia durant un any la campanya “Catalunya Lliure de Bosses de Plàstic” amb l’objectiu de ser una eina perquè administracions, entitats, ciutadania, institucions i agents econòmics prenguin consciència per avançar cap a la reduccio efectiva de les bosses de plàstic i prevenir les problemàtiques que acompanyen a la producció i consum d’aquest envàs d’un sol ús com a símbol de la cultura d’usar i llençar, que està provocant aquests darrers anys un augment exponencial de residus i d’impactes ambientals i socials.

Concretament les administracions locals ha de tenir un paper exemplificador en la prevenció de residus i el canvi d’hàbits de consum dels seus ciutadans, començant per la incorporació de canvis en el mateix funcionament intern de l’administració i involucrant i conscienciant diferents sectors socials del seu municipi.

Les actuacions per reduir les bosses de plàstic a nivell municipal són diverses, algunes ja realitzades per diversos ajuntaments catalans: regular la distribució de bosses; convenis de col·laboració entre l’Ajuntament i els diferents sectors comercials; sistemes de bonificació a través de les ordenances fiscals; ordenances municipals que regulin la distribució de bosses.

Com a novetat els ens locals poden aprovar una moció o Declaració de Municipi lliure de bosses adherint-se a la campanya Catalunya lliure de bosses en que es manifesti la demanda i suport al DMAiH en l’aplicació de mesures com el gravamen ambiental a les bosses de plàstic per a l’any 2009 i la seva voluntat d’engegar actuacions de prevenció; la voluntat de desenvolupar un campanya de comunicació per a reduir les bosses i la adhesió al Dia sense Bosses.

Memòria de la campanya “Catalunya lliure de bosses”
Resum conferència “Catalunya lliure de bosses de plàstic: un primer pas per vèncer la cultura d’un sol ús”, a càrrec de la Fundació Catalana Prevenció de Residus i Consum Responsable. 02/06/08
Anunci a Diari de Girona i el Punt. Juny 2008
Campanya “Catalunya lliure de bosses”

Publica un comentari