
Notícies
Acció Climàtica publica una nova guia sectorial per ajudar els menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari
17 maig 2023
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha publicat una nova guia sectorial per ajudar els menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari. La Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars, que s’ha realitzat en col·laboració amb el Departament d’Educació i de diverses entitats i empreses del sector.
La guia ofereix al sector una eina de referència per donar compliment a una de les obligacions que recull la Llei 3/2020, de l’11 de març, per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, per als agents de la cadena alimentària, a excepció de les microempreses que és disposar d’un pla de prevenció del malbaratament alimentari.
S’espera continuar col·laborant amb la difusió del document a tots els organismes implicats en la gestió dels menjadors escolars (consells comarcals, ajuntaments, empreses i entitats prestadores del servei, patronals del sector de centres privats, centres educatius etc.), així com al sector de les famílies.
La guia s’estructura en 10 passos, entre els quals cal destacar la necessitat de quantificar el malbaratament que es produeix en cada un dels processos, per detectar punts crítics i implementar millores; tenir un personal ben format en la temàtica; una correcta planificació i una bona comunicació dels resultats; un programa educatiu per dissenyar accions de sensibilització amb els infants i joves.
Font: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural