33 municipis gironins participen en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

A partir d’aquest 22 de setembre i sota el lema Mou-te amb el cap per viure millor s’organitzen nombroses activitats amb l’objectiu d’implantar noves mesures permanents en mobilitat sostenible.
La setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura arranca aquest dimecres 22 de setembre i s’allarga fins el proper dimecres 29. Al llarg d’aquests dies, els diferents ajuntaments proposen activitats dirigides a revaloritzar l’ús de mitjans de transport alternatius, amb la intenció de cercar una nova mobilitat que minimitzi els efectes de l’ús del vehicle privat.

El lema d’aquest any, Mou-te amb el cap per viure millor, vol fer pensar en tots els avantatges que suposa un canvi d’hàbits en la forma de desplaçar-nos, i no només pel medi sinó també per la nostra salut. Les principals activitats que podem trobar són: caminades o visites guiades, ús gratuït del transport públic, activitat relacionades amb escolars (seguretat viària o desplaçaments segurs), i pedalades contra el canvi climàtic, l’activitat estrella a més municipis. També hi ha propostes més curioses, un concurs d’aparadors a Lloret de Mar, la cursa de mitjans de transport de Figueres i la ja clàssica Remigius Fluvii, la baixada  d’embarcacions casolanes de Besalú. Fins i tot, sessions més tècniques com la Jornada sobre la realitat del trànsit a Besalú o sobre el tramvia a les ciutats mitjanes a Girona.
A més, aprofitant el Dia Europeu de les Vies verdes, s’ha organitzat un recorregut a peu i en bicicleta per la Costa Brava pel proper dissabte 9 d’octubre (més  informació: www.viesverdes.org).
Els municipis que participen en la Setmana són: Aiguaviva, Amer, Arbúcies, Banyoles, Besalú, Blanes, Cadaqués, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Castelló d’Empúries, Castell-Platja d’Aro, Figueres, Girona, La Bisbal d’Empordà, La Cellera de Ter, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Navata, Olot, Palamós, Parlavà, Peralada, Portbou, Riudarenes, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Llorenç de la Muga, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d’Aro, Vilafant i Vilanova de la Muga.

Més informació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a les comarques gironines.

Nota de premsa Setmana Mobilitat Sostenibile i Segura 2010

Publica un comentari