Projecte Energy for Mayors: Recursos per a les Estructures de Suport del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses

El projecte Energy for Mayors vol promoure i ajudar les Estructures de Suport del Pacte. Una de les primeres tasques ha estat recopilar bones pràctiques a partir d’una enquesta enviada a més de 70 Estructures de Suport.

El projecte Energy for Mayors està liderat per la província de Gènova (Itàlia) i hi participen 14 socis europeus. La Diputació de Barcelona participa activament en el desenvolupament d’eines i recursos per a les Estructures de Suport (ara, Entitats Coordinadores del Pacte).

Per fer-ho, s’ha elaborat una enquesta que es va enviar a totes les Entitats Coordinadores del Pacte reconegudes oficialment a setembre de 2010. L’enquesta tenia l’objectiu de conèixer d’una banda d’altres experiències i de l’altra les necessitats específiques de les diferents Estructures de Suport.

Els resultats obtinguts mostren que entre les funcions principals de les Entitats coordinadores del Pacte hi ha la d’ajudar als ens locals a redactar els Plans d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) i a fer l’inventari d’emissions corresponents. La mancança de dades per fer els inventaris és generalitzada i ha comportat que els anys en base als quals es preveu fer la reducció d’emissions siguin molt diversos, en funció de la disponibilitat de dades. La majoria són posteriors al 2005.

Destaquen les necessitats financeres, especialment per executar les accions dels plans,  i formatives dels ens locals i les Estructures de Suport. En aquest sentit l’enquesta recull algunes experiències com és el cas de la de la Diputació de Barcelona i els acords amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI).

A partir de les dades recopilades s’ha elaborat una “caixa d’eines” (toolbox) que inclou les diferents metodologies i documentació elaborats per les Entitats Coordinadores del Pacte (http://toolbox.climate-protection.eu/)

Font: Diputació de Barcelona

Publicat el 1 juny 2011

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Energia

 

 
Amb el suport de:

Pujada Sant Martí, 4-5 - 17004 - Girona - Tel.972 185 183 - cilma@cilma.cat - nota legal