Agenda

Jornades

Jornada sobre els nous enfocaments de l’espai públic: la gestió del paisatge urbà

El curs està dirigit a tècnics i càrrecs electes dels ens locals de la província de Girona relacionats amb aquest àmbit. Principalment, a arquitectes i arquitectes tècnics de Serveis Tècnics i Habitatge, però també a tècnics d’altres àrees com podrien ser Promoció Econòmica, Medi Ambient, Participació Ciutadana o Secretaria.

Jornades / Pacte d'alcaldes

Jornada sobre la Llei del canvi climàtic: sostenibilitat, eficiència energètica, materials i NZEB (edificis de consum quasi nul)

Conèixer quin és aquest impacte i les estratègies per reduir-lo, quin són els nous requeriments normatius a curt i mig termini, quines metodologies es poden aplicar en el dia a dia i veure exemples concrets és fonamental per poder desenvolupar projectes urbans i d’edificació que puguin assolir el repte de la sostenibilitat, l’eficiència energètica de les edificacions com a objectiu i pensar que el NZEB es converteix en la referència normativa obligada.

Jornades

Implantar parterres florits, una possibilitat real

Els tècnics en espais verds cerquen sovint aquells elements vegetals que converteixen parcs i jardins, en uns indrets diferents gràcies als canvis en formes, colors, olors, en funció de les estacions.

Els massissos florals són una eina que afavoreix aquests canvis gràcies a la varietat d’espècies i tipologies vegetals comercialitzades així com a la Innovació tecnològica que en facilita la implantació i el manteniment.

Jornades / Pacte d'alcaldes

Jornada FINANÇAMENT CIUTADÀ d’energies sostenibles a les comarques de Girona

En aquesta jornada tots els interessats relacionats i involucrats amb el disseny, desenvolupament i execució de projectes d’energia sostenible, públics o privats, podran informar-se sobre com:

  • Aproximar-se a inversors a través de l’eina en línia EnerinTool, desenvolupada dins el projecte europeu ENERINVEST.
  • Aconseguir finançament participatiu per a projectes rendibles i amb impacte positiu amb ECrowd! Invest.
  • Participar en la compra col·lectiva de panells solars fotovoltaics per a 500 habitatges i empreses de la zona del Ter-Gavarres a través del Col·lectiu Solar.

 

Jornades

Jornada “Els sòls i el canvi climàtic”.

El component induït per l’activitat humana en el canvi climàtic incideix en l’organització, la capacitat de recuperació i la productivitat dels ecosistemes naturals i dels antropitzats. Són nombrosos els treballs de recerca sobre la incidència que té l’augment de la concentració de gasos amb efecte hivernacle a l’atmosfera. Aquesta incidència, derivada de les activitats industrials i del transport, de les activitats vinculades a l’agricultura i a la ramaderia i de canvis d’usos del sòl, queda enregistrada, d’una manera o altra, en el medi edàfic. El sòl, però, també és un sistema amb capacitat de mitigar els efectes de l’augment d’aquests

 

 
Amb el suport de:

Pujada Sant Martí, 4-5 - 17004 - Girona - Tel.972 185 183 - cilma@cilma.cat - nota legal