Agenda

Ajuts

Convocatòria de subvencions als ajuntaments de la demarcació de Girona per a la lluita i control integrat de plagues urbanes

Actuacions realitzades entre el 01/10/2014 fins el 30/09/2015, per a la lluita i control integrat de plagues urbanes d’insectes, inclòs el mosquit tigre, rosegadors i aus.

No es consideraran objecte d’aquesta convocatòria les actuacions sobre animals domèstics, animals de companyia (gats i gossos) i animals salvatges urbans. Tampoc es consideraran objecte d’aquestes bases els tractaments següents: fitosanitaris, de corcs i de tèrmits.

Publicat al BOP núm 103 de 29/05/2015

Jornades

Taller: L’escala adequada per a cada concepte energètic

L’objectiu és conèixer els avantatges i les limitacions de cada escala i els factors d’influència per seleccionar la densitat de demanda, el potencial d’oferta, la distribució, etc., així com les possibilitats que ofereixen les eines per tal d’estar familiaritzats amb l’aplicació d’aquestes: exemples de potencialitats solars, mapes de calor i fred, experiències de països avançats, etc.

Àmbits / Diversos / Educació Ambiental / Medi Natural

Concurs “Una abraçada Emystosa”

El concurs, que te per objectiu promoure el coneixement de la tortuga d’estany i la problemàtica que l’envolta, consisteix en promoure la publicació de vídeos d’infants i/o famílies disfressats de tortuga, tot fent una coreografia o representació d’una cançó, creada expressament pel grup d’animació infantil El Pot Petit.

Als primers 100 participants se’ls premiarà amb uns tallers educatius sobre la tortuga d’estany i el premi per el millor vídeo serà d’una estada de cap de setmana de turisme rural en un espai natural amb presència de tortuga d’estany.

Àmbits / Diversos / Medi Natural

Passejant coneixem el bosc mediterrani

Aquesta sortida a càrrec del naturalista Miquel Jover es durà a terme a la vall de Bell-lloc, l’entradea a l’espai natural protegit des del sector de Palamós. En el transcurs de la sortida es passarà per formacions forestals ben conservades de fons de vall i s’arribarà a la zona afectada per l’incendi forestal. S’explicaran les adaptacions dels ecosistemes mediterranis al foc, la seva resposta després de la pertorbació i es veurà com la recuperació lentament va avançant. Serà un recorregut per fer amb família que tindrà una durada aproximada de 3h.

Cursos

Càlcul de petjada de carboni

Aquest curs pretén que els alumnes:

· Adquireixin coneixements teòrico-pràctics per al càlcul i comunicació de la petjada de carboni.

· S’iniciïn en l’ús del software de càlcul de petjada de carboni (en concret, GaBi software).

 

 
Amb el suport de:

Pujada Sant Martí, 4-5 - 17004 - Girona - Tel.972 185 183 - cilma@cilma.cat - nota legal