Àmbits

Passos de vianants amb colors vius al voltant de les escoles

19 setembre 2017

Projecte SHERPA per millorar l’eficiència energètica dels edificis públics

19 setembre 2017

El projecte SHERPA està finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, a través del Programa de cooperació mediterrània Interreg MED, i està liderat per la Secretaria d’Habitatge del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica dels edificis públics.
SHERPA preveu el desenvolupament d’una metodologia transnacional, holística i participativa que s’aplicarà, en una primera fase de test, a 100 edificis de propietat o ús dels 8 socis regionals; en una segona fase de transferència, aquesta metodologia s’aplicarà a 100 edificis més, de propietat o ús dels governs locals de l’àrea MED (entre el 30% i el 40% poden ser edificis municipals de Catalunya). A través d’aquests projectes es preveu aconseguir un 25% d’estalvi d’energia i un 25 % d’estalvi d’emissions de CO2. En una última fase, es vol expandir el model SHERPA a altres territoris del Mediterrani i capitalitzar els resultats a 50 regions i 500 municipis.
Més informació: Projecte SHERPA

Processos verds de gestió d’aigües (aprofitament, tractament i depuració natural)

18 setembre 2017

L’aigua té un impacte directe sobre la salut i la producció d’aliments, i la seva escassetat, el seu mal ús i la seva mala gestió són un problema de primer ordre i d’àmbit global.

Simposi de l’Institut de Recerca de l’Aigua (IdRA) 2017 “Aigua, paisatge i patrimoni”

18 setembre 2017

Al Simposi de l’Institut de Recerca de l’Aigua de la Universitat de Barcelona de 2017 es tractaran problemàtiques de l’aigua en tres sessions els àmbits d’estudi de les quals seran: el litoral, l’erosió i el paisatge i el patrimoni.

Llagostera – IX Festa de la mobilitat sostenible

18 setembre 2017

Organitzada en el marc de la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura 2017, caminada i pedalada a Llagostera

 

 
Amb el suport de:

Pujada Sant Martí, 4-5 - 17004 - Girona - Tel.972 185 183 - cilma@cilma.cat - nota legal